NORCAR knikladers

15/02/2024

NORCAR 'The tank of the wheelloaders'

 • WERKTUIGDRAGER

De Norcar kniklader is standaard uitgerust met een hoog oliedebiet. Door dit standaard aan te bieden hoeven we geen extra’s op de machines te monteren en kan er gewerkt worden met tal van toebehoren.

Hetgeen Norcar uniek maakt is het geïntegreerd koelingssysteem dat doorheen de bumper loopt. De oliekoeler die ervoor zorgt dat de olie gekoeld blijft zal veel later in werking treden waardoor de machine veel minder snel warm loopt dan eender welke concurrent. Je houdt als het ware met een lager oliedebiet een betere koeling.

 • HEFVERMOGEN

Door zijn imposant hefvermogen van maximaal 1750kg is NORCAR onevenaarbaar. Door zijn unieke bouw verliest de machine zeer weinig hefvermogen in geknikte stand. Wenst u het maximale laadvermogen te behouden dan kan u gebruik maken van de knikpuntvergrendeling die ervoor zorgt dat u in geknikte stand bijna geen hefvermogen verliest.

 • TELESCOOP

Door zijn centrale HD telescooparm met gecementeerde assen en bussen kan u rekenen op een lange levensduur van uw toestel. Door de arm centraal te plaatsen zal er een gelijkmatige slijtage van de arm optreden wat de onderhoudskosten aanzienlijk zal verminderen.

De telescooparm is voorzien van meerdere smeerpunten om grote onkosten te besparen. De uitschuifarm is makkelijk te bedien op de joystick met 10 functies. Met één hand op het stuur en één hand op de joystick heeft u de kniklader perfect onder controle.

 • JOYSTICK 10 FUNCTIES

Elke NORCAR, met uitzondering van de 755 xc, is uitgerust met een joystick van 10 functies. De derde functie alsook de telescopische arm wordt bediend door middel van de joystick. U kan de telescooparm optimaal gebruiken en zodoende verschillende bewegingen tegelijkertijd doen (voorbeeld: u kan de arm uitschuiven en tegelijkertijd heffen).Deze joystick geeft u een enorm voordeel inzake snelheid van werken. Op de joystick is ook nog een functie voorzien voor elektrisch werkende toebehoren of om eventueel het hydraulisch snelwisselsysteem te bedienen.

 • VERSTELBARE STUURKOLOM

Door zijn standaard verstelbare stuurkolom kan u genieten van een comfortabele zitpositie naar ieders gestalte.

 • ONDERDELEN

De machine is samengesteld met hoogwaardige componenten die steeds uit stock leverbaar zijn.

 • PLAATWERK

De slogan ‘Norcar The tank of the wheelloaders’ komt niet uit het niets. Deze oerdegelijke stevige machine is echt ‘hufterproof’. Door het ijzeren plaatwerk kan de machine tegen een stootje.

WOORDJE UITLEG OVER DE GEBRUIKTE TERMEN

 • SELF-LEVELING

De self leveling (parallelcilinder) zorgt ervoor dat de last of toebehoren in gelijke stand blijven. Hierdoor wordt er voorkomen dat de last makkelijk zou kunnen vallen.

 • ANTISPER

Deze optie is zeer interessant voor werken waar de ondergrond zo weinig mogelijk beschadigd mag worden. Het zorgt voor een minimale slijtage van de banden. De wielen kunnen als het ware onafhankelijk van elkaar werken. Rij je op gazon of straatwerk zet je de sper uit. Heb je de machine nodig in zware omstandigheden zet je de sper aan en heeft de kniklader tractie op de wielen.

 • MULTICONNECTOR

De multiconnector zorgt ervoor dat al de leidingen van je toebehoren in één beweging correct worden aangekoppeld. Het systeem zorgt ervoor dat het kinderspel wordt om de leidingen aan te koppelen en het systeem is 100% lekvrij. De machine kan blijven draaien en de leidingen mogen nog onder druk staan om aan te koppelen. De tijdsbesparing die je krijgt door met dit systeem te werken is enorm.

 • AUTOMOTIVE DRIVE

Automotive drive hetgeen staat voor makkelijk en efficiënt werken. Deze optie is sterk aan te raden op elke kniklader. Vermogen wanneer je het nodig hebt zorgt voor: een krachtige machine, een stille machine en bovenal een makkelijk te bedienen machine.

Door met deze optie te werken heeft u twee mogelijkheden. U kan enerzijds werken met de handgas (aan te raden als er gewerkt wordt met hydraulische toebehoren) of u kan werken met de inching pedaal. Om een bak te vullen is er veel vermogen nodig maar een lage rijsnelheid. Het hoog motortoerental wordt verkregen door de gas volledig in te drukken, drukt u de inchingpedaal volledig in heeft u een machine die zeer krachtig is maar toch niet vooruit rijdt.

Grootste voordeel van dit systeem is dat als de bak eenmaal vol is u de inchingpedaal kan lossen en de rijsnelheid regelen met de voetgas. U rijdt als het ware trager met een zeer laag toerental en een minimum aan geluidsoverlast.

 • ZWEEFSTAND

De Zweefstand zorgt ervoor dat toebehoren de ondergrond gelijkmatiger gaan volgen. Bij het nivelleren zorgt de zweefstand ervoor dat het werk veel sneller en efficiënter verloopt. Toebehoren zullen veel minder slijtage vertonen aangezien de druk op de ondergrond wordt beperkt. De meeste knikladers hebben standaard zweefstand aangezien het een niet te missen optie is. Norcar heeft het ook standaard op elk type voorzien.